Wat anderen zeggen

Ervaringen

Ik vond het fijn dat ik geen dieet kreeg opgelegd, maar gekeken werd naar wat mijn wensen en behoeften zijn.

Fleur, Hoofddorp

Ik heb veel geleerd bij de consulten van Iris. Ze geeft echt advies op maat. Ik vond het fijn dat ik geen dieet kreeg opgelegd, maar gekeken werd naar wat mijn wensen en behoeften zijn. Ook vond ik het prettig dat er telkens kleine veranderingen werden doorgevoerd, waardoor de veranderingen makkelijk aan te passen waren. Ik voel me veel fitter omdat ik nu kwalitatief goed voedsel tot me neem. Gelukkig is er ook ruimte voor af en toe wat lekkers. Fijn ook dat er gekeken wordt naar alle facetten van het leven, zoals slaap en stress. Dat heeft allemaal invloed op je stofwisseling. Ikzelf vond het prettig om mijn consulten uit te smeren over een langere periode, zodat ik de eetwissels kon introduceren en dan weer bij een volgend consult kon kijken naar de eventuele andere veranderingen.

Ik heb Iris ervaren als een fijne en stimulerende coach. Ze luistert goed en geeft gerichte tips en adviezen.

Anoniem, Hoofddorp

Ik heb Iris ervaren als een fijne en stimulerende coach. Ze luistert goed en geeft gerichte tips en adviezen. Lukt iets niet, dan zoekt ze een andere weg. Zonder betutteling. Gewoon naturel en met inlevingsvermogen. Aanrader!

Resultaat nu bijna 10 kilo kwijt zonder het idee dat ik op dieet ben geweest!

Anoniem, Hoofddorp

Vorig jaar in oktober bij Iris terecht gekomen met het idee dat nu het roer om moest. Iris is een fijn persoon om mee te praten en haar werkwijze bevalt me prima. De setting van de afspraken is heel knus en persoonlijk en het was voor mij niet ongemakkelijk om met haar over mijn overgewicht te praten en op haar weegschaal te moeten staan. Resultaat nu bijna 10 kilo kwijt zonder het idee dat ik op dieet ben geweest!

Iris weet ons nog steeds de juiste tips en tricks te geven als we toch even de weg kwijt zijn. Nu in deze gekke tijd (corona) weten we ook onze weg goed te vinden in ons eetpatroon.

Lijsje en Sandy, Hoofddorp

Inmiddels alweer ruim een jaar geleden besloten Lijsje (mijn dochter) en ik (Sandy) dat wij best wel een steuntje in onze rug konden gebruiken.We wisten wel hoe het moest, maar hadden toch de steun van Iris nodig. Zij bevestigde dat we op de goede weg zaten en gaf ons net nog even wat meer handvatten om op de juiste weg te blijven.

Door middel van een eet boekje bij te houden en ook twee Apps die ons goed hielpen met keuzes maken. Wat vooral heel fijn voor mijn dochter was, er zat geen druk achter. Lukt het vandaag niet, pak het dan morgen weer op.
Het moet een levensstijl zijn, geen dieet!!!

Iris weet ons nog steeds de juiste tips en tricks te geven als we toch even de weg kwijt zijn. Nu in deze gekke tijd (corona) weten we ook onze weg goed te vinden in ons eet patroon. Ook bellen wij nog 1 keer in de 4 weken met Iris. Om toch even contact te houden nu we niet langs mogen gaan om te wegen. Al met al een hele fijne ervaring voor ons.

Groetjes Lijsje en Sandy

Iris heeft me echt geholpen. Ze is heel kundig en daarnaast een hele fijn persoonlijkheid die me echt goed geholpen heeft om kilo's kwijt te raken!!!

Josien, Hoofddorp

Ik ben ruim 10kg afgevallen nadat Iris mij inzicht heeft gegeven in mijn lichaamssamenstelling en energiebehoeften. Dit deed zij niet door een standaard verhaaltje. Nee, dit waren berekeningen aan hand van gegevens over mij zoals mijn leeftijd, gewicht en dagelijkse beweging. Dit inzicht was enerzijds confronteerd, anderzijds motiverend. En dat maakte dat ik ervoor ging!!! Door het realistische streefdoel, maar ook het gegeven dat je ervoor moet waken om juist ook niet te weinig te eten, heb ik in 7 maanden tijd mijn streefgewicht bereik. Iris heeft me echt geholpen. Ze is heel kundig en daarnaast een hele fijn persoonlijkheid die me echt goed geholpen heeft om kilo’s kwijt te raken!!!

Iris van Hamburg gewichtsconsulente hoofddorp afvallen
Iris van Hamburg gewichtsconsulente hoofddorp hulp bij gewichtsverlies

Iris heeft mij gemotiveerd en gebracht waar ik nu ben. Ik voel mij voor het eerst in jaren weer fit en gezond!

Ilja, Hoofddorp

Eind 2018 was ik door stress en emotie eten veel aangekomen. Eigenlijk was ik al jaren te zwaar met schommelingen in gewicht. Ik zat qua BMI altijd ergens in het ‘overgewicht-gebied’ met uitschieters naar ‘obesitas’. Het lukte me nooit om voor langere tijd ‘de knop om’ te krijgen en een stabiel gewicht te behouden.

Iris is mijn collega. Ze vertelde me destijds dat ze naast haar werk de opleiding voor gewichtsconsulente ging doen. Ik zag mijn kans schoon en bood me aan als ‘proefkonijn’. Ik had vertrouwen in Iris, ze is een heel fijn persoon in de omgang. Rustig, oprecht, zorgzaam en behulpzaam; ze staat altijd voor anderen klaar. We spraken af en aan de hand van mijn persoonlijke gegevens maakte ze voor mij een berekening. Ik wist dat ik met een gewicht van 86 (😳)kilo bij een lengte van 1.65m veel te zwaar was. Het was een bevestiging van wat ik al wist, maar toch was het even slikken toen ik alles op papier zag staan…
Iris was echter positief. Ze ging voor kleine veranderingen en kleine stapjes. Voor mij was het eerder altijd ‘alles of niets’ geweest, maar ‘niets’ is natuurlijk nooit vol te houden. Voor een gezond BMI moest ik minder dan 68kg wegen, dat had ik zelf al uitgerekend, maar Iris zette in op 71kg en ik legde me daarbij neer. Ik heb in geen jaren minder dan 72kg gewogen. De laatste keer dat ik dat woog, was aan het begin van mijn zwangerschap, ruim 10 jaar geleden, en ook dat was tijdens één van mijn vele lijnpogingen. Iris gaf me het vertrouwen dat het echt niet onmogelijk was, mits ik er de tijd voor zou nemen.

Met behulp van verantwoord eten en goede tips van Iris raakte ik in de eerste 6 weken maar liefst 8kg kwijt. Ik moest tijd maken voor mezelf en prioriteit aan mezelf geven. Ik hou erg van wandelen, maar door alle drukte was dit er al maanden niet meer van gekomen. Dus ik plande wandelafspraken met mezelf in mijn agenda. Ik plande rustmomenten om ademhalingsoefeningen te doen, iets dat ik tegen mijn zin in doe, maar waarvan ik weet dat het echt goed is voor mijn lichaam. In de maanden die erop volgden, vlogen de kilo’s er verbazingwekkend snel af. Ik hield via de app contact met Iris over mijn vorderingen en kreeg een andere mindset. Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik ruim 18kg kwijt!

Ik zou mensen die kampen met hun overgewicht aanraden eens contact op te nemen met Iris. Je moet het weliswaar zelf doen, maar staat er met haar hulp niet alleen voor. Het heeft mij gemotiveerd en gebracht waar ik nu ben. Ik voel mij voor het eerst in jaren weer fit en gezond!

Dankzij de top begeleiding en enthousiaste inzet van Iris ben ik anders tegen mijn maaltijden aan gaan kijken.

Edwin (48), Hoofddorp

Dankzij de top begeleiding en enthousiaste inzet van Iris ben ik anders tegen mijn maaltijden aan gaan kijken. Ik val zelfs wat af, alleen door anders en bewuster te gaan eten. Ik ga om de zoveel weken naar Iris, eventueel wordt er dan weer bijgestuurd in het eetpatroon. Ik raad iedereen die kampt met overgewicht een intakegesprek met Iris te voeren. Je gaat niet op dieet maar verandert je eetpatroon op een ontspannen en opbouwende wijze.