Wat doet een gewichts consulent?

Werkwijze

Een gewichtsconsulent is dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent dat de gewichtsconsulent verder kijkt dan alleen naar wat je eet. Jouw beweging, gewoonten, sportactiviteiten, ontspanning: ook dat zijn onderwerpen die naar voren komen in het begeleidingstraject.

BGN-gewichtsconsulente

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt u volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Iedere BGN-gewichtsconsulent:
• is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van een van de geaccrediteerde opleidingen;
• volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied;
• begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol;
• volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure;
• verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

Mijn werkwijze

Intakegesprek

Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en inzicht te krijgen in jouw huidige voedings- en beweegpatroon. Ik kijk naar jouw persoonlijke situatie, wat jouw motivatie en wens is en naar jouw eventuele eerdere pogingen in het verleden om een gezond gewicht te bereiken.

Daarnaast zal je gewogen worden op een professionele bio-impedantieweegschaal, zodat je inzicht krijgt in je gewicht, vet- en spiermassa. Ook je BMR en BMI berekenen hoort hierbij, evenals het opmeten van je tailleomtrek. Aan het eind krijg je een voedingsdagboek mee naar huis waarin je een aantal dagen mag noteren wat je eet en drinkt. Dit gaan wij in het vervolgconsult bespreken.

Ik heb een praktijk aan huis en heb hiervoor een aparte kamer ingericht. De gesprekken vinden dus in alle rust plaats.

Vervolggesprekken

Tijdens de vervolggesprekken kijken wij samen naar jouw huidige voedingspatroon en hoe dit anders of beter kan. Je krijgt dus geen standaard ‘dieet’, ik ga uit van jouw huidige voedingspatroon en kijk hoe dit verbeterd kan worden. Je krijgt persoonlijk advies op voedingsgebied en suggesties voor een dag- of weekmenu.

Samen gaan wij een stappenplan maken en kijken wij wat er nodig is om jouw doelen te bereiken. Uiteraard komt het aspect bewegen ook aan de orde. Ik ga jou leren om inzicht te krijgen in jouw eigen situatie, zodat je na een aantal gesprekken thuis zelf het geleerde voort kan zetten. Ik vind het belangrijk dat hetgeen je gaat doen haalbaar is zodat je het kan volhouden en gemotiveerd blijft.

Verder kan je van mij advies krijgen over:
• Hoeveel verschillende voedingsmiddelen moet ik eten om gezond te blijven?
• Hoe kan ik variatie aanbrengen in mijn menu?
• Hoe ga ik om met bijzondere gelegenheden zoals vakanties, feestjes en verjaardagen?
• Hoe leer ik productinformatie op de verpakkingen lezen?
• Veel andere vragen op voedingsgebied.

Tarieven en vergoedingenNeem contact op